5 Simple Statements About Tüp bebek tedavi süreci Explained
5 Simple Statements About Tüp bebek tedavi süreci Explained
Blog Article
Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda 15 dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.
Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.
Tüp bebek tedavisinde başarıyı artworkırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:
Aşılama, yumurtlama işlevini artworkırmak için doğurganlık tedavilerinin propertyımıyla veya kadının doğal yumurtlama sırasında gerçekleştirilebilir.
Aşılama işlemi ağrılı bir işlem değildir. Regular jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Aşılamada kullanılan kateter çok ince olduğu için hasta ağrı, acı duymaz.
Erkeklerin sperm sayılarının azaldığı ve sperm hareketliliğinin az olduğu durumlarda uygulanır.
Aşılama daha çok herhangi bir sebep olmayan ve erkek faktöründe sayı ve şekil bozukluğu olmayıp hareket azlığı olan hastalarda tercih edilen bir yöntemdir.
Yumurta toplama işleminde vajinal ultrason eşliğinde yumurtalık içine iğne ile girilerek yumurta içeren ve folikül adı verilen içi sıvı dolu yapılar boşaltılır.
Aşılama yöntemi genellikle erkeğe bağlı olarak ortaya çıkan ve nedeni Polycystic Ovary Syndrome tam olarak açıklanmayan kısırlık durumlarında tüp bebek tedavisinin ilk basamağı olarak tercih edilir.
Bu işlem genellikle hafif sedasyon altında gerçekleştirilir ve vajinal ultrason eşliğinde yapılır.
Ayrıca, belirli laboratuvar testlerinin tamamlanması ve tedavi protokollerine uygun şekilde hareket edilmesi önem taşır.
Tüp bebek tedavisi tamamlandıktan sonra, gebelik testi yapılır. Bu test, kadının hamile olup olmadığını belirlemek için kan testi veya idrar testi kullanılarak yapılır. Eğer gebelik başarılı bir şekilde gerçekleşmişse, çiftler bir bebek sahibi olma şansına erişir.
Tüp bebek tedavisinde olgun yumurtalar yumurtalıklardan toplanır, laboratuvar ortamında kadın ve erkek üreme hücreleri olan sperm ile biraraya getirilir ve elde edilen döllenmiş yumurta annenin rahmine yerleştirilir, embriyonun annenin rahmine tutunması sonucunda hamilelik başlar.
“Bu sayfada yer alan ifadeler bağlayıcı ve tedavi maksadıyla kullanılmaya uygun değildir. Sağlık sorununuzun tedavisi için kendinize en uygun tedavinin geliştirilmesi için sağlık kuruluşlarından ve uzman hekimlerden bilgi alınız”
Aşılama işlemi karmaşık bir Polycystic Ovary Syndrome işlem değildir. Kişiye standard muayene pozisyonunda uygulanabilmesinin yanında spermlerin anne adayının rahmine enjekte edilmesi için kullanılan kateterin ince olması sebebiyle ağrısız da bir işlemdir.